Особливості організації психологічної корекції асоціальної поведінки підлітків - Дуткевич, Т.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Характеристика корекції асоціаль- ної поведінки підлітків та її організації у контексті діяльності різних спеціалістів (педагогів, психологів, працівників правоохоронних ор- ганів, соціологів та ін.) належить до актуальних проблем педагогічної психології. Стаття є спробою обґрунтування принципів психологічної корекції асоціальної поведінки підлітків та складових ресурсної бази її організації. Визначено, що принципами організації психокорекції асо- ціальної поведінки підлітків є спеціалізованість, диференційованість та комплексність, розвивальна спрямованість. Показано, що організація психокорекції асоціальної поведінки підлітків спирається на професій- ні ресурси практичного психолога з такими компонентами, як особис- тісно-професійна, інформаційно-когнітивна, діагностико-аналітична, технологічна база.