Дискурсивні аспекти конституювання суб’єктності особистості. - Маричева, А.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Вивчити проблеми суб’єктності не можна без дослідження несвідомих механізмів її формування та дискурсивних особливостей її самовираження. Психолінгвістика та її методи показує, яким чином форма вираження спотворює те, що виражається та задає специфічний аспект сенсу. Події, які складають досвід, в практиці психотерапії ви- являються ефектом сенсу, що виникає в людини у проблемній ситуації та який фіксується у використовуваних суб’єктом мовних формах. Син- гулярна подія носить характер нонсенсу, завдяки якому здійснюється виробництво сенсу, формування суб’єктності особистості та розширен- ня меж її індивідуального життєвого світу.