«Парт- нерські пологи» як фактор профілактики ускладнень в пологах - Нарытник, Т.Т.; Осадчук, С.В.; Слободяник, О.Я.; Белая, В.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті узагальнюється досвід використання акушерської технології «Партнерські пологи» в роботі Перинатального центру м. Києва. Ви- користання комплексного акушерського спостереження і дбайливого ведення породіллі є ефективним і методологічно обґрунтованим. По- казана роль медичного психолога у проведенні партнерських пологів з позицій системного підходу. Проаналізовано участь чоловіка у проце- сі народження дитини. Вказано як позитивні, так і негативні сторони цього процесу. На основі наведених даних пропонуються заходи щодо поліпшення якості родопомічної допомоги і зменшення перинатальних та материнських ускладнень.