Особливості становлення міжособистісної взаємодії дітей дошкільного віку - Тарасюк, Л.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглянуто теоретико-методологічні за- сади формування міжособистісної взаємодії у дітей віком від 3 до 7 років. Досліджено розвиток поглядів вітчизняної психології на детермінанти групової поведінки дітей дошкільного віку. Розглянуто підходи вітчиз- няних та іноземних науковців до пояснення етапів розвитку особистості молодшого дошкільника та, зокрема, його соціалізації в колективі од- нолітків. Досліджено характеристики етапів розвитку міжособистісної взаємодії дітей дошкільного віку. Охарактеризовано ігровий процес як середовище формування розвитку навичок міжособистісної взаємодії.