Психологічний аналіз комунікативного акту та його логічно-змістової структури - Гончарук, Н. М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття присвячена психологічному дослідженню комунікативного акту та його логічно-змістової структу- ри. Автором описано психологічну сутність поняття, змістову та проце- суальну (цілемотиваційну) структуру комунікативного акту. Змістовий аналіз дає можливість виділити структурні одиниці, які характеризу- ють сукупність елементів, зв’язків і тенденцій, що складають комуніка- тивний акт. Процесуальний аспект аналізу передбачає розгляд комуні- кативного акту як завершеної комунікативної дії й вивчає послідовні її етапи – від появи мотивації до досягнення результату. Структурно-ло- гічна структура комунікативного акту включає мотиваційний, орієнту- вальний, змістовий, результативно-оцінювальний компоненти.