Опитувальник «Визначення психологічної залежності». - Густодимова, В.С. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття присвячена опису процедури створення та апробації нової методики «Визначення психологічної залежності» на основі тео- ретичного аналізу проблеми у парадигмі юнгіанської психології. Пси- хологічний опитувальник спрямований на визначення рівня схильності особистості до різних видів залежності (залежність від їжі, залежність від відносин,залежність від роботи, залежність від порядку та дисци- пліни, залежність від думки оточуючих). Здійснено комплексну пере- вірку діагностичних можливостей авторської методики, її валідизацію і стандартизацію. Методика дозволяє здійснити своєчасну діагностику рівня схильності до психологічної залежності на початкових етапах її формування.