Комунікативні здібності як індикатори рівнів сформованості психологічної культури курсантів МВС - Кононенко, С.В.; Майко, Н.С. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядаються комунікативні здібності як індикатори рівнів сформованості психологічної культури курсантів органів внутрішніх справ, проблема розвитку їх комунікативної культури і комунікатив- ної компетентності. Визначено, що при досить високому рівні сформо- ваності комунікативних здібностей курсантів відкриваються перспек- тиви успішної їх професійної діяльності, яка вимагають встановлення різноманітних ділових контактів. Розкриваються особливості розви- тку комунікативних здібностей у курсантів МВС, що полягає в оволо- дінні ними способами і прийомами професійного спілкування, засно- ваними на теоретичній та практичній підготовленості та спрямованих на оволодіння майбутньою професійною діяльністю. Спілкування формує курсанта як особистість, дає йому можливість розвивати пев- ні риси свого характеру, інтереси, звички, схильності, засвоїти норми і форми етичної поведінки, визначити цілі життя і вибрати засоби їх реалізації.