Детермінуюча роль емоційного інтелекту у формуванні стратегій долаючої стрес поведінки у співробітників митних органів. - Лаврова, М.Г.; Смокова, Л.С. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
статті представленo результати емпіричного до- слідження особливостей стратегій подолання стресу у співробітників митних органів. Розглянуто сучасні теоретичні і методичні принципи вивчення формування копінг-стратегій особистості в екстремальних умовах життєдіяльності та емоційного інтелекту. Зробленo спробy ви- значити зони перетину емоційного інтелекту і долаючої поведінки (ко- пінг-стратегій), а також емпірично підтвердити або спростувати зв’язок цих феноменів, що мають вирішальне значення для ефективного функ- ціонування особистості в екстремальних умовах життєдіяльності.