Гендерні відмінності маніпулятивної поведінки студентів - Вільдгрубе, С.О.; Рогозіна, М.Ю. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглянуто питання, пов’язані з вивченням комплексних, багаторівневих соціально-психологічних феноменів, як макіавеллізм і маніпуляція, та їх гендерних особливостей. Представлені результати емпіричного дослідження гендерних відмінностей маніпулятивної по- ведінки студентів. Отримані результати свідчать про те, що юнаки та дівчата позитивно ставляться до можливості маніпуляції в поведінці, володіють однаково високим рівнем макіавеллізму. Гендерні відмін- ності полягають в переважних сферах маніпулятивного впливу: мані- пулятивна поведінка юнаків реалізується в професійній та економічній сферах, дівчат – в родині і стосунках з друзями.