Особенности коммуникативных качеств личности подростков, принадлежащих различным гендерным типам - Курбанова, А.Т. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розкрито емпіричне дослідження особливостей комуні- кативних властивостей особистості підлітків. Досліджено показники спрямованості особистості на спілкування, на справу і на себе; емпатій- ність; самоконтроль у спілкуванні. Досліджувані – школярі у віці 13-15 років. Показано, що при порівнянні хлопчиків і дівчат необхідно вра- ховувати психологічну стать. Підлітки – андрогіни чоловічої і жіночої статі різняться більше, ніж маскулынні хлопчики і фемінінні дівчата. Хлопчики різних гендерних типів різняться сильніше, ніж дівчата.