Психологічний аналіз екстремальних умов несення прикордонної служби - Лазоренко, О.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Статтю присвячено теоретичному аналізу підходів в психологічній літературі щодо визначення та характеристик екстремальних умов зо- внішнього середовища і діяльності. Визначено психологічну сутність екстремальних умов та відмінність понять «екстремальні умови» та «екстремальні ситуації». Розглянуто сутність і зміст по няття «екстре- мальні умови несення прикордонної служби». Визначено найбільш не- безпечні екстремальні ситуації під час несення служби прикордонними нарядами. Висвітлено особли вості діяльності прикордонних нарядів в екстремальних умовах та чинники, які обумовлюють екстремальність професійної діяльності прикордонника.