Проведення рефлексивно-поетичного тренінгу з використанням англійських приказок та прислів’їв з компонентом “діяльність людини - Михальчук, Н.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті дано структурно-семантичну характеристику прислів’ям та приказкам. Описано два типи паремій з компонентом “діяльність лю- дини”. Окреслено структурну своєрідність прислів’їв, що відзначається на лексичному, граматичному і структурно-стилістичному рівнях мови. Розроблено та описано аксіологічно зорієнтовані тренінги та семінари (в тому числі рефлексивно-поетичний тренінг), під час яких може бути використаний паремійний матеріал з компонентом “діяльність люди- ни”. Усі складові в їх взаємозв’язку та взаємозумовленості розгляда- лися як створення аксіумов, спрямованих на поступальне особистісне становлення школярів, формування їх індивідуального образу світу, що закономірно призводить до позитивної динаміки особистісного розви- тку старшокласників, зокрема ціннісно-смислової сфери їх особистості, сприяє наближенню учнів до трансцендентального духовного суб’єкта зі сформованою аксіопсихікою.