Мотиваційні детермінанти агресивної поведінки - Мойсеєва, О.Є. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглянуто мотиваційні передумови формування агресив- ної поведінки. Досліджено стадії формування мотиву агресивної пове- дінки. Проведено аналіз психологічних досліджень, що вивчали різні аспекти взаємозв’язку агресивності та мотиваційних особливостей осо- бистості. Визначено роль особистісних властивостей у формуванні агре- сивної поведінки. Зроблено висновок, що критеріями оцінки характеру того чи іншого агресивного ексцесу слугують переслідувані індивідом цілі, рушійні мотиви та реалізовані в процесі виявлення агресивних ім- пульсів цінності.