Психологічний аналіз основних вимог до особистості керівника органу внутрішніх справ - Подкопаєв, Є.С. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Здійснено психологічну характеристику суб’єкта управлінської діяльності в ОВС. Проведено аналіз наукових поглядів щодо основних вимог до особистості керівника органу чи підрозділу внутрішніх справ. Визначено найбільш значимі професійно-важливі якості управлінця: високий рівень інтелектуального розвитку, здатність до комунікатив- ної взаємодії, стійка мотивація та високі моральні стандарти, здатність швидко приймати керівні рішення, але основною є професійна компе- тентність. Визначено, що професійно важливі якості у керівників ор- ганів внутрішніх справ України слід формувати і розвивати впродовж усього періоду проходження служби, а в процесі їх підготовки необхідно ставити за мету розвиток професіоналізму у майбутнього керівника, що стане запорукою високоефективного управління.