Сім’я як первинне джерело психічного здоров’я дитини дошкільного віку - Теплюк, А.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті теоретично обґрунтований один із базисних компонентів психічного здоров’я дитини – емоційне благополуччя в умовах сімей- ного спілкування. Підкреслено проблему психічного здоров’я дитини дошкільного віку в сьогоденні. Розглянуто значення найбільш склад- ної психологічної системи – сім’ї. Проаналізовано чинники, які мають вплив на психічне здоров’я дитини і, зокрема, на виникнення невротич- них реакцій. Розкрито стилі виховання дітей в сім’ї, параметри відно- син дітей з батьками та наслідки неповноцінного спілкування дорослого з дитиною дошкільного віку. Підкреслено важливість узгодженості ме- тодів виховання між батьками дитини та негативний вплив суперечнос- тей батьків на розвиток дитини.