Формування професійної самоідентичності майбутніх психологів - Федорко, М.І.; Корнієнко, І.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті обговорюються результати дослідження формування про- фесійної самоідентичності в студентів – психологів. Дослідження осо- бливостей формування професійної самоідентичності за допомогою спеціальних психодіагностичних методик включає вивчення типу про- фесійної ідентичності, її становлення упродовж навчання у ВНЗ, діа- гностики особистісного егоцентризму, мотивації професійної діяльнос- ті, вивчення факторів привабливості професії, їх вплив на становлення професійної самоідентичності. Проведено опис результатів порівняль- ного аналізу за Н – критерієм Краскала-Уоллеса.