Особливості міжособистісної взаємодії в процесі соціалізації в підлітковому віці - Видолоб, Н.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті представлено загальний огляд праць вітчизняних та зару- біжних психологів, у яких відбувається пошук можливостей соціалізації в підлітковому віці завдяки з’ясуванню умов міжособистісної взаємодії, структури процесу конструювання міжособистісного простору, механіз- мів взаєморозуміння та форм у традиційній та сучасній психологічній науці, наводяться емпіричні дослідження якісних показників цього фе- номена. Значна роль в цьому процесі належить шкільному психологу як організатору корекції поведінки школярів, їх взаємин з іншими.