Особистісна культура вчителя як чинник розвитку креативності підлітка - Горобець, І.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті проаналізовано особистісну культуру вчителя в професій- ній діяльності педагогів; охарактеризовано основні чинники розвитку креативності підлітка; обґрунтовано розвиток творчої діяльності вчи- теля у психологічній науці. Встановлено, що лише через спілкування можлива передача знань і засвоєння професійних знань, формування професійних вмінь і навичок, розвиток професійного світосприйняття майбутнім спеціалістом у ході навчально-виховного процесу.