Психологические особенности топ-менеджеров - Гринникова, Н.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядається мотивація, яка займає особливе місце в структурі особистості і є одним із основних понять, які використову- ються для пояснення рушійних сил поведінки і діяльності людини, а також особливості мотивації, соціальної фрустрації, тривожності, ліні й перфекціонизму в менеджерів першої ланки. Показано, що більшість керівників вищої ланки емоційно стійко реагують на труднощі, які ви- никають і прагнуть уникати невдачі більше, ніж досягти бажаної мети, й мають середній рівень перфекціонізму.