Развитие способности к целеполаганию у студентов и аспирантов - Дмитриева, И.А.; Попов, Л.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті проаналізовано проблеми цілепокладання у сучасній пси- хології, подано результати емпіричного дослідження здатності до ціле- покладання студентів КФУ на початковому, середньому та кінцевому термінах навчання і аспірантів, розроблені рекомендації з організації тренінгу розвитку здатності особистості до цілепокладання на різних етапах навчання. Розроблено та апробовано технологію тренінгу роз- витку здатності особистості до цілепокладання. Особливість тренінгу полягає у тому, що вплив здійснюється на всі компоненти здатності до цілепокладання (інтелектуальний, діяльнісний, особистісний). Доведе- но можливість розвитку цієї здатності, формування її позитивної дина- міки в умовах тренінгової роботи.