Психологічний зміст поняття конфліктності - Дуткевич, Т.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Конфліктність у психології розглядається як різнорівневе та інте- гральне об’єктивно-суб’єктивне утворення, що зумовлене певними осо- бистісними властивостями й знаходить прояв у її спілкуванні, взаємо- дії, взаєминах з навколишніми як бурхливий та емоційно гострий тип реагування на конфліктогени. Питання нормалізації конфліктності лежить у площині її соціалі- зації, тобто зростання в поведінковому репертуарі частки соціально і морально прийнятних форм реагування на конфліктогени, посилення конструктивної складової, переходу від біологічно зумовлених і слабо контрольованих форм конфліктної поведінки до конфліктно компетент- ної.