Роль соціальної роботи у вирішенні адаптаційних проблем батьків, які мають розумово відсталу дитину - Зємба, Б.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядається тема адаптаційних труднощів у батьків, які мають розумово відсталу дитину. Для батьків виховання недорозви- неної дитини є значним викликом і вимагає певних змін у сприйнятті проблеми та змін в організації сімейного життя. Підкреслюється також роль і допомога соціального працівника в реалізації цих змін. Автор обговорює принципи, які повинні сприяти відновленню розумових і фізичних функцій дитини та наголошує на необхідності ролі психолога у подоланні негативних емоційних станів батьків.