Особистісні детермінанти становлення образу професіонала у студентів- психологів у процесі професійного навчання - Ічанська, О.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті представлено аналіз поняття «образ професіонала», ви- значено основні критерії для його класифікації, описані змістовні ха- рактеристики та особистісні детермінанти його становлення на різних етапах професійної підготовки у студентів-психологів. Ставлення до образу професіонала на різних етапах навчання визначається різними чинниками: самоактуалізованість (у різних її характеристиках), креа- тивність, вид кар’єрних орієнтацій. Встановлено, що однозначний лі- нійний зв’язок існує лише між типовістю та вербальною креативністю.