Особливості соціально-психологічної компетентності молодших підлітків із затримкою психічного розвитку - Калініна, Т.С. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття присвячена вивченню особливостей формування компонентів соціально-психологічної компетентності молодших підлітків із ЗПР спе- ціальної школи, в порівнянні з однолітками, що нормально розвивають- ся. Охарактеризовано зміст кожного з компонентів соціально-психоло- гічної компетентності. Розглянуто цілі та завдання психодіагностичних методик, які було підібрано для організації дослідження компонентів со- ціально-психологічної компетентності. Проаналізовано результати фор- мування структурних компонентів соціально-психологічної компетент- ності молодших підлітків із затримкою психічного розвитку, отриманих в ході констатувального експерименту, яке мало декілька етапів.