Характеристика психологічних особливостей інтернет-залежності - Камінська, О.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті аналізуються специфічні особливості інтернет-залежності, визначаються етапи її формування та критерії оцінки ступеня її сфор- мованості. Розкриваються ті риси інтернет-середовища, що сприяють виникненню інтернет-адикції. Розглядаються погляди зарубіжних та вітчизняних вчених на проблему інтернет-залежності, визначаються індивідуальні особливості особистості, що можуть стати передумовою виникнення адикції. Аналізуються особистісні зміни, що відбуваються під впливом залежності. Визначається її вплив на міжособистісні сто- сунки індивіда та спосіб його життя. Порівнюються різні погляди та трактування чинників, що здатні викликати інтернет-залежність.