Сенс життя і філософія смерті - Легун, О.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядається динаміка змін у визначенні понять сенсу жит- тя і смерті від античності до наших днів. Розвиток уявлень людини, які вона асоціює зі смертю, проливають світло і на сприймання людьми сенсу свого життя та основних його цінностей. Трансформація відбувалась у на- прямку від розуміння смерті як природного продовження і завершення життя, до повного їх розриву, роз’єднання у свідомості людини.