Психологические особенности успешных женщин-предпринимателей в Украине - Либ, И.И. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті вивчені і представлені особистісні особливості успішних жінок-підприємців України. Встановлено, що успішні жінки-підпри- ємці ставляться до владно-лідируючого типу, мають високу мотивацію досягнення, прагнення до успіху, вони орієнтовані на результат, у них превалює мотивація альтруїзму, з відомою часткою розумного егоїзму. Зроблено висновок, що на досягнення високих результатів в підприєм- ницькій діяльності впливають такі якості, як задоволеність життям і постійне прагнення до саморозвитку та самовдосконалення, внутріш- ня свобода і життєстійкість, включеність, осмисленість життя, вміння ставити цілі і знаходити сенс; здатність контролювати власне життя і керувати життям, товариськість, впевненість, незалежність, самодос- татність і т.д.