Актуальність урахування впливу психічних особливостей «людини- оператора» на функціонування інформаційно-управляючих систем - Недайбiда, Ю.П. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті визначено специфіку розподілу функцій між людиною та технічними засобами, висвітлено основні психологічні властивості опе- ратора, що впливають на ефективність управління сучасними склад- ними технічними системами. Відмічено напрямок розгляду питання створення складних інформаційно-управляючих систем на основі екс- траполяції виникнення можливих ситуацій. Наведено дефініції управ- ління й стани ергатичної системи в процесі функціонування.