Адекватна самооцінка особистості: віковий дискурс - Олійник, О.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті теоретично обґрунтовано і експериментально перевірено програму формування адекватної самооцінки. Встановлено, що поєд- нання різних форм роботи зі старшими дошкільниками, з педагогами, методистами, психологами дошкільних навчальних закладів; з бать ками досліджуваних виступає оптимальним шляхом процесу формування адекватної самооцінки та розвитку мислення, пізнавальної активності й стійких позитивних емоційних станів як її психологічних умов. Рекомендовано щодо впровадження в систему сучасної освіти.