Розгляд психологічних чинників, які впливають на самоусвідомлення сучасної молоді - Продан, О.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглянуто підходи вітчизняних та зарубіжних дослідни- ків до впливу психологічних чинників на самоусвідомлення сучасної молоді. Розглянуто поняття «чинник», визначені його особливості, а також поняття «ідентичність» та її модальності. Проаналізовано меха- нізми розвитку самоусвідомлення особистості. Виділено чинники, які впливають на формування світогляду особистості: освітня система, дер- жавна ідеологія і політика, засоби масової інформації, міжособистісні відносини, культура та ціннісні орієнтири.