Відмінності у ставленні до інвалідизованих залежно від місця проживання - Ставицький, О.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті наведено змістовну інтерпретацію результатів емпіричного вивчення проявів гандикапності стосовно людей з особливими потреба- ми за допомогою анкети дослідження ступеня прояву гандикапності. Отримані результати на достатньо репрезентативній вибірці (n = 1217) дозволяють констатувати закономірність – прояв рис гандикапності прямо пропорційний чисельності населення у місці проживання особис- тості: жителі сіл та невеликих містечок проявляють більшу толерант- ність до людей з особливими потребами ніж жителі мегаполісів.