Моральний вчинок як міра духовного розвитку особистості молодшого школяра - Чернов, А.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядається проблема морального розвитку молодшого школяра та його індивідуальна активність у сфері соціальних відносин. Показником цієї активності виступає моральний вчинок. Розглядаєть- ся структура та передумови здійснення молодшим школярем морально- го вчинку, описуються стадії його розвитку згідно провідних теорій мо- рального дозрівання, аналізуються безперечні досягнення та недоліки цих теорій. Особлива увага приділяється мотиваційному та вольовому компоненту у структурі морального вчинка молодшого школяра, роз- криваються його етапи .