Соціально-психологічний зміст процесу формування довірчих стосунків в інтернет-середовищі - Яворський, М.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття присвячена теоретичному аналізові процесу формування до- віри в Інтернеті в контексті впливу на його складові (довірливі переко- нання, диспозиційна, системна і ситуативна довіра) таких специфічних факторів віртуальної комунікативної взаємодії як фізична не представ- леність, анонімність, обмежений сенсорний досвід, текстуальність та ін. Встановлено, що диспозиційна довіра залишається стабільною у вір- туальному середовищі, оскільки Інтернет постає для довірителя продо- вженням його соціального простору спілкування, засобом усвідомлення та об’єктивації особистісного досвіду.