Вивчення феномена креативності в зарубіжній психології - Яцюрик, А.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті окреслено вихідні принципи традиційної емпіричної асоці- ативної психології, які сприяли описові креативності прихильниками асоціативного підходу. Описано особливості аналізу досліджень креа- тивних рис особистості, творчого мислення представниками гештальт- психологічного підходу. Обґрунтовано детермінанти формування креа- тивності в межах психоаналітичного та когнітивного підходів. Розкрито сутність параметрів креативності, спираючись на роботи представників психометричного підходу.