Теоретичні підходи до визначення ідентичності - Борисюк, А.С. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті здійснено аналіз таких підходів до розгляду понят- тя ідентичності, як філософсько-психологічний, антропологічний, психоаналітичний, біхевіористський, символічний інтеракціонізм, конструктивістський, когнітивний, екзистенційно-гуманістичний, філо соф сько-культурологічний, соціальний, соціально-психологіч- ний, ак мео логічний. Розглянуто співвідношення понять «ідентич- ність», «ідентифікація», «ідентифікування».