Вплив умов тестування на виконання інтелектуальних тестів і тестів здібностей - Гоцуляк, Н.Є. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття присвячена аналізу проблем, які постають як перед викла- дачем, так і перед тими, хто навчається, у ході застосування такої фор- ми контролю, як тестування. Окрема увага приділяється класифікації тестів та особливостям складання завдань для створення надійного, зба- лансованого інструмента оцінки успішності оволодіння визначеними навчальними дисциплінами. Систематичне проведення контрольних заходів за допомогою складених на вищому рівні інструментів контр- олю дозволяє вузами формувати висококласних фахівців у різних галу- зях знань, спроможних застосовувати накопичений багаж знань.