Створення життєвої перспективи особистості з позиції соціального конструктивізму - Давиденко, І.І. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті представлено теоретичний аналіз теорії парадигми со- ціального конструктивізму та його витоків. Особлива увага приділена особливостям трактування реальності в епоху постмодернізму та пост- структуралістським тенденціям у науці. Розкривається конструюван- ня соціальної реальності у лоні даної парадигми. На прикладі життєвої перспективи особистості як соціальної реальності було розглянуто про- відні чинники її конструювання.