Проблема соціокультурного фактора поведінки особистості у роботах зарубіжних психологів - Корнієнко, І.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядаються теоретичні концепції соціальної поведін- ки особистості у роботах зарубіжних психологів. Аналізуються різні точки зору на рушійні сили соціальної поведінки етнічних груп. Ана- лізуються підходи до вимірювань і диференціації соціальної поведінки особистості. У культурно-історичному аспекті визначається роль соці- ального середовища у формуванні індивідуального життєвого шляху особистості. Вивчення соціальної поведінки в рамках психологічних до- сліджень – це спроби створити цілісну картину способу життя народу, який об’єднаний певними загальними цінностями, проживає на фіксо- ваній території, що обмежує просторові параметри культури в силу при- родно-географічних факторів.