Психологічні аспекти розробки педагогічних програмних засобів для розвитку просторової орієнтації молодших школярів - Кіщук, Н.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті охарактеризовано психологічні особливості розвитку нави- чок просторової орієнтації молодших школярів. Визначено вимоги до педагогічних програмних засобів, спрямованих на розвиток цих нави- чок із урахуванням психологічних механізмів та динаміки психічного розвитку учнів. Описано системи вправ, які можна використати при розробці таких програмних продуктів. Сформульовані у роботі психоло- гічні вимоги до педагогічних програмних засобів та запропоновані сис- теми вправ можуть бути використані для розробки комп’ютерних роз- виваючих програм, які сприяють вдосконаленню просторової орієнтації молодших школярів.