Проблеми сучасного підлітка на етапі дорослішання (аdolescence) (на основі матеріалів зарубіжних інтернет-публікацій) - Макаренко, Н.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Проблеми підліткового віку знаходяться у центрі уваги не тільки вітчизняних, але й зарубіжних психологів. У статті представлено ана- ліз Інтернет-публікацій щодо проблем підліткового віку та причин їх виникнення. У центрі уваги – дослідження американських та європей- ських психологів, які пояснюють причини факторами фізіологічного дозрівання, недоліками виховання, низьким рівнем прагнення підліт- ка до саморозвитку. Особливий інтерес представляє класифікація про- блем: вплив ЗМІ, потреба створювати «імідж» тіла, мобінг. Крім того, представлена інформація про типи виховання, які породжують ці про- блеми. Посилання на результати емпіричних досліджень надають бага- тий матеріал для корекції проблем у підлітковому віці.