Методологічний та теоретичний аспекти розвитку особистості професіонала - Онуфрієва, Л.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті акцентується увага на методологічному та теоретичному аспектах розвитку особистості професіонала майбутніх фахівців соціо- номічних професій. Встановлено, що пізнання студентами-майбутніми фахівцями соціономічних професій себе й формування на цій основі певного ставлення до себе як до майбутнього фахівця, самоствердження та зміна самооцінки – усе це сприяє особистісному розвитку і професій- ному зростанню особистості студента, в основі якого лежить прагнення бути готовим і відповідальним за виконання професійних обов’язків. Розвиток особистості професіонала майбутнього фахівця соціономічних професій детермінує професійна діяльність, яка є і засобом формування суб’єкта діяльності та може стати потребою, ціллю, цінністю й сенсом життя.