Професійна ідентичність особистості: зміст та підходи вивчення - Остапйовський, О.І. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття присвячена аналізові вихідних теоретичних положень, що становлять наукову основу тлумачення професійної ідентичності особистості. На основі аналізу досліджень вітчизняних та зарубіжних вчених описано основні наукові підходи до вивчення професійної іден- тичності особистості та визначено культурний і соціальний контекст її формування. Встановлено, що професійна ідентифікація як усвідом- лення образу професійної діяльності реалізує уявлення особистості про власне майбутнє, яке є невід’ємною частиною її життєвого шляху і утво- рює суб’єктивний образ її розвитку.