Психологічні фактори розвитку професійної рефлексії у студентів авіаційного університету - Побірченко, Н.А.; Цибулько, І.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті теоретично обґрунтовано феноменологію факторів розви- тку професійної рефлексії у студентів авіаційного університету. Розви- ток професійної рефлексії обумовлюється інтегрованою організацією в професійному навчанні пізнання суб’єктом себе та людей. Встановлено, що поняттям «професійна рефлексія» розкривається сформована здат- ність особистості до співвідношення власного особистісно-професійного потенціалу з кваліфікаційними вимогами обраної нею професією. Саме така здатність є тим новоутворенням особистості, що сприятиме розвит- ку вмінь вибирати правильні стратегії подолання труднощів діяльності, що виконується в умовах підвищеного ризику.