Теоретико-методологічний аналіз проблеми готовності практичного психолога до професійної діяльності - Солійчук, І.І. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Категорія готовності до професійної діяльності активно досліджуєть- ся сьогодні у зв’язку зі співвіднесенням її з процесом формування й станов- лення майбутніх спеціалістів для різних галузей професійної діяльності. Метою статті є теоретичний аналіз науково-практичної літератури з про- блеми. Можна зробити висновок, що погляди вчених і дослідників про на- явність різноманітних підходів щодо визначення готовності пояснюються тим, що розглядаються різні види готовності, а також має значення і те, до якого конкретного виду діяльності належить готовність. Саме тому необ- хідно враховувати специфіку самої діяльності й фактори, які впливають на структурні компоненти готовності.