Психологічні рекомендації батькам щодо розвитку позитивного образу сім’ї дошкільників - Терещенко, М.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті наведено теми та короткий їх зміст бесід із батьками, які сприяють позитивному розвитку образу сім’ї дошкільників та батьків. Встановлено, що розвиткові позитивного образу сім’ї сприяє ціле- спрямоване обговорення з батьками питань щодо ідеального образу дитини, сім’ї; приховування проблем сімейного життя за допомогою проекції; впливу на сімейну атмосферу уявлень подружжя, що у сім’ї повинні бути відсутні конфлікти. Описано практичні рекомендації батькам щодо налагодження комунікативних процесів у сім’ї.