Застосування технологій дистанційного навчання для підвищення якості засвоєння навчального матеріалу - Третьякова, Ю.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті висвітлено основні характеристики дистанційного навчан- ня як освіти без кордонів, розглянуто основні моделі відкритого, зао- чного та дистанційного навчання. Представлено класифікацію інформа- ційних технологій подання навчального матеріалу при дистанційному навчанні. Обґрунтовано доцільність застосування інформаційних тех- нологій дистанційного навчання для будь-якої форми навчання. Вста- новлено, що поява і входження в сучасний освітній простір якісно нових засобів представлення та обміну інформацією дає змогу розглядати їх не тільки як ефективний засіб підтримки навчального процесу, а й як техніку формування навичок самостійної роботи разом зі збільшенням професійної мотивації.