Експериментально-психологічні умови формування професійної толерантності майбутніх економістів - Шаюк, О.Я. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті здійснено методологічно виважений аналіз системи екс- периментальних умов формування толерантності студентів-економістів у процесі їхньої професійної підготовки. Доведено, що запропонована система, яка конкретизована у низці взаємозалежних форм, методів, за- собів та процедур формування толерантності, є не тільки вихідною пси- ходидактичною умовою, а й гіпотетично покликана домогтися якісних розвивальних змін у психологічній структурі і внутрішньому наповне- нні професійної толерантності майбутніх економістів, відтак забезпечує формування тих соціально-психологічних чинників, які визначають якість розвитку толерантності як інтегральної особистісної риси сту- дента.