Поняття та ідеї сучасної психології, необхідні для дослідження креативності особистості: актуальність проблеми - Яцюрик, А.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті проаналізовано наукову теоретичну літературу з проблем творчості та креативності. Окреслено особливості обдарованої особис- тості, проаналізовано риси, які характеризують діяльність обдарованої дитини. Встановлено, що у своїй основі «творчий процес» – це такий, в результаті якого виникає дещо, що не міститься у вихідних умовах задачі чи ситуації, що, насамперед, передбачає творення нового, а твор- чість сама по собі достатньо суб’єктивна і передбачає, що людина набула здатності скористатися можливостями свого творчого потенціалу, креа- тивністю тощо. Описано дослідження, які окреслюють структуру твор- чого потенціалу особистості.