Основні критерії психологічного профілю медіатора - Белінська, І.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття присвячена проблемі медіаційного процесу, зокрема вимогам до особистості медіатора. Розкрито поняття медіації, медіаційного процесу. Розглянуто питання створення професіографії та психограми професії медіатора. Виділено критерії психологічного профілю медіатора. Описано основні характеристики психологічного профілю особистості медіатора.