Онтогенетичні особливості формування основних властивостей нервових процесів - Богуцька, Т.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Розглянуто основні підходи до вивчення проблеми властивостей нервових процесів, запропоновані І.П. Павловим та його послідовниками. Представлено короткий огляд досліджень властивостей нервових процесів представниками наукової школи М.В. Макаренка. Узагальнено досліджені особливості формування сили та рухливості нервових процесів на різних етапах онтогенезу.